Project Engineer

Voor een toonaangevend scheepvaartbedrijf in het hartje van Rotterdam 

Solliciteer

Wie zoeken we?

Als Project Engineer ben je verantwoordelijk voor het initiëren, aansturen en begeleiden van het ontwerp- en bouwproces van nieuwbouwschepen en het eventueel ombouwen / aanpassen van bestaande schepen. Je coördineert de projecten gedurende alle projectfases en rapporteert aan Technical & Projects Manager. Daarnaast zorg je samen met de T&PM voor inhoudelijke expertise rondom het ontwerp, de techniek en onderzoek je de innovatieve mogelijkheden.

Je draagt vanaf het begin tot en met de oplevering van het project zorg voor een optimale invulling en realisatie. Hierbij pas je de afgestemde kaders toe, mobiliseer je de intern en extern aanwezige kennis en expertise, zet je de beschikbare (financiële) middelen efficiënt in en bewaak je de voortgang en kwaliteit. Je bent scherp op risico’s en afwijkingen en stuurt bij waar nodig. Ook manage je subcontractors die het project binnen de afgesproken deadlines en budgetten moeten afronden. Daarnaast adviseer je over de technische oplossingen en ontwikkelingen en bespreek je het meer- en minderwerk. Je zorgt voor een nauwkeurige administratieve vastlegging samen met de Project Support Engineer en weet prioriteiten te stellen in je werkzaamheden.

De (om)bouw van de schepen kan op werven in zowel in Nederland als in het buitenland plaatsvinden. Hierdoor kan het voorkomen dat je projectbezoeken verricht op locatie bij de werven en subcontractors. Er wordt van je verwacht dat je goed kunt functioneren in multidisciplinaire teams en verschillende projecten gelijktijdig kan beheren.

De kernactiviteiten van deze functie bestaan uit het volgende:

 • Voorbereiden van het bouwproces;
 • Het onderhouden van goede relaties met bestaande en potentiële leveranciers;
 • Beoordelen contracten / offertes;
 • Controleren van tekeningen ten opzichte van het bestek, zowel financieel als technisch;
 • Schakelen met de naval architect;
 • Opstellen, implementeren, controleren en bewaken van de investeringen en budgetten;
 • Monitoren van planning, termijn en voortgang;
 • Dagelijks schakelen tussen de diverse betrokken partijen van onderaannemers, subcontractors en betrokken afdelingen;
 • Verbeteren van processen en producten op detail en design niveau;
 • Coördinatie van het inbedrijfstellen, de proefvaarten en oplevering van de schepen;
 • Beheren, coördineren en toezicht houden op projectteams tijdens het gehele engineeringsproces;
 • Bewaken van de technische kwaliteit van de schepen en je escaleert indien nodig.

Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op maritiem vlak. Belangrijk is dat je een sterke lange termijnvisie hebt en actief bijdraagt aan het verbeteren en optimaliseren van ons (technisch) proces. Daarnaast kan je op verschillende niveaus acteren en zorg je voor een goede samenwerking; zowel intern als met externe partijen.

Wat neem je mee?

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in de richting van Scheepsbouwkunde, Maritieme Techniek of Werktuigbouwkunde. Verder vragen wij ruime relevante werkervaring in een soortgelijke maritieme functie en is kennis over maritieme internationale wet- en regelgeving erg belangrijk. Daarnaast ben je organisatorisch, analytisch sterk en beschik je over een hoge mate van probleemoplossend vermogen.

Naast de genoemde punten ben je/heb je:

 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Bekendheid met o.a. de disciplines constructiewerk, scheepsbouw, interieurbouw;
 • Goede kennis van Nederlands, Engels en zo mogelijk Duits;
 • Ervaren met het Microsoft Office pakket;
 • Ervaring met tankers (pré).

Wat wordt er geboden?

Onze organisatie biedt een uitdagende, veelzijdige functie binnen een toonaangevende rederij die voorop loopt met nieuwe technieken en concepten. Wij bieden je een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 31 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband), de mogelijkheid om in overleg thuis te werken, een auto van de zaak en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Herken jij jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 010-7200867 of mail ons via rotterdam@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 40 uur per week
Regio Rotterdam

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV-gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.