Back office medewerker

voor een transportbedrijf in Papendrecht

Solliciteer

Wie zoeken we?

De afdeling BackOffice verwerkt de gegevens van alle uitgevoerde ritten en shifts, zodat onze prestatie correct, volledig en tijdig aan onze opdrachtgevers kan worden gefactureerd. Het team bestaat uit een leidinggevende, teamleider en 10 collega’s.

Wat ga je doen?

  • Jij ondersteunt de Key Accountmanager vanuit de afdeling BackOffice. Jouw primaire taak is zorg dragen voor een correcte facturatie van de door onze teams geleverde prestatie. Jij kent alle contractuele afspraken en zorgt dat deze goed in het systeem verwerkt zijn.
  • Je controleert en vergelijkt de gegevens van de ritten zoals die door de operatie en chauffeurs in de systemen zijn verwerkt met de data van die ritten uit de systemen van onze klanten. Eventuele verschillen die je signaleert onderzoek en duid je en rapporteer je vervolgens intern en extern.
  • Jij bent een expert in Excel en hebt een zorgvuldige, secure blik. Binnen het gedreven BackOffice team zet jij graag dat stapje extra, dat nodig is om binnen ons bedrijf samen het verschil te maken.

Wat neem je mee?

Jouw profiel

Je beschikt over een MBO+ werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur gewerkt in een vergelijkbare rol. Je bent een kei in administratieve verwerking, bent punctueel en plant je werk goed. Daarnaast ben je in staat om het overzicht te behouden en prioriteiten te stellen. Zo haal je altijd je deadlines.

Je hebt een open persoonlijkheid, communiceert gemakkelijk, bent betrokken en proactief. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift. En je kunt goed overweg met MS office en ERP systemen.

Wat wordt er geboden?

Wat bieden wij? 

Werken bij  deze opdrachtgever betekent werken binnen een platte organisatiestructuur, waarbij iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het succes van de organisatie. Goede ideeën helpen de organisatie vooruit en worden niet alleen gewaardeerd maar waar mogelijk tot uitvoering gebracht.

  • Een goed salaris en eindejaarsuitkering 
  • 24 vakantiedagen en 3,5 ATV-dagen
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Een belangrijke en uitdagende rol in een succesvol en groeiend transportbedrijf
  • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven (met goede voorwaarden en zekerheden)
  • Uitzicht op een vast dienstverband

Sollicitatieprocedure

Heb jij al wat administratieve ervaring en ben je toe aan een volgende stap? Dan maken wij graag kennis met jou. Solliciteer via de button of bel/app/mail ons voor meer informatie. 

Uren 32- 40
Regio Papendrecht

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV-gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.