Office manager Alblasserdam

Jouw nieuwe werkgever is een innovatieve specialist die met name werken met overheidsorganen, maar ook bedrijven in de profit sector weten de weg te vinden naar deze opdrachtgever.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Waar ga jij je 30 uur per week mee bezighouden?

Je bent de schakel tussen de medewerkers, de verschillende afdelingen en directie. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt binnen de organisatie. Je verricht administratieve, secretariële en organisatorische werkzaamheden om de zaken op kantoor efficiënt en soepel te laten verlopen. Voor onze interne en externe klanten ben je het eerste aanspreekpunt en de ideale gastheer/-vrouw. Je
behandelt inkomende en uitgaande communicatie (telefoon, e-mail en post). Je biedt facilitaire ondersteuning, denk hierbij aan het beheren van de voorraad en verzorgen van de ordelijkheid van het kantoor. Je houdt je ook bezig met agendabeheer, organiseren van (digitale) bijeenkomsten en het notuleren van vergaderingen. Daarnaast bied je, in de breedste zin, professionele en proactieve
ondersteuning aan directie en het managementteam. Je bent betrokken en vindt het leuk om zaken die de organisatie aangaat mee te krijgen en hieraan bij te dragen. Je denkt net even dat stapje vooruit waardoor alles tot in de puntjes geregeld is. Je werkzaamheden zijn divers en geen dag is hetzelfde!

Wat neem je mee?

Om de functie van Office manager naar behoren te vervullen, is het volgende belangrijk:

- Gastvrijheid staat bij jou hoog in het vaandel. Je bent in deze rol het visitekaartje van de organisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor interne en externe contacten.
- Je bent verantwoordelijk voor de facilitaire en ondersteunende zaken voor de bedrijfsvoering op het gebied van office management.
- Structuur, overzicht en rust zijn woorden die jou typeren. Je straalt dit uit in je werk en weet anderen hierin mee te trekken. Je voelt je omgeving goed aan en denkt in mogelijkheden. Door je persoonlijkheid en je netwerk krijg jij dingen geregeld. Je bent van nature een echte ‘ontzorger’.
- Je bent sociaal en communicatief sterk.
- Daarnaast vragen wij dat je in het bezit bent van een afgeronde HBO opleiding en 5 tot 10 jaar werkervaring hebt opgedaan in de rol van officemanager.
- Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en je hebt een gedegen ervaring in het werken met relevante software zoals Word / Excel / Outlook.
- Ook ben je voor ongeveer 30 uur per week beschikbaar, verdeeld over minimaal 4 dagen.

Wat wordt er geboden?

Wat biedt jouw nieuwe werkgever jou? Een uitdaging! Het is een unieke rol, waarbij je alle verantwoordelijkheden krijgt. Wij zijn een open en informele organisatie en stimuleren verantwoordelijkheid, ondernemerschap en samenwerking. We hebben korte lijnen, waardoor je snel kunt schakelen en dit moet je leuk vinden om te doen. Jouw ontwikkeling staat in het teken van het verdiepen en verbreden van vakinhoudelijke kennis en persoonlijke vaardigheden; hetgeen je graag wil overdragen naar onze collega’s. Naast een concurrerend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je een organisatie met een plezierige werksfeer. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.

Sollicitatieprocedure

Heb jij het functieprofiel aandachtig doorgelezen en is dit de functie waar je al die tijd naar op zoek bent? Stuur dan snel je cv met motivatie naar rotterdam@u-bossuitzendbureau.nl. Heb je vragen, dan is het veel makkelijker om even contact met ons op te nemen, via telefoonnummer 010-7200867. Wij staan je graag te woord.

Uren 30.00
Regio ALBLASSERDAM

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.