Leveranciers service medewerker Utrecht

Waar kom jij te werken? Je komt te werken bij een snelgroeiende webwinkel die meer dan zes miljoen klanten laat kennismaken met hoe eenvoudig winkelen is bij een webwinkel. Met het grootste gemak kiezen zij uit het eindeloze en steeds verder groeiende assortiment van deze winkel met onder meer entertainment, speelgoed, elektronica, klus-, luxe- en babyartikelen.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Ben jij een echte knaller, die weet van aanpakken, proactief, pakt uit zichzelf zaken op, in staat om systemen zich eigen te maken, staat sterk in de schoenen, teamspeler, land in een leuk team, denkt mee over verbeteringen en heb jij een duidelijke en professionele communicatie? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou en ga je aan de slag als leveranciers service medewerker.

Binnen de supply chain excellence is de afdeling leverancier service gepositioneerd. Leverancier service is verantwoordelijk voor de 1e-lijns operationele vragen die vanuit leveranciers en interne specialisten gesteld worden. Deze vragen kunnen zowel via e-mail als telefoon binnen komen. Hierbij faciliteert leverancier service ook andere afdelingen (SCE Clusters, winkelteams en logistiek) bij het behalen van de gestelde doelen.
De focus van deze rol is om leveranciers gericht te helpen bij hun 1e-lijns vragen met als doel om operationele workload weg te halen bij specialisten en leveranciers te ondersteunen binnen de processen van bol.com. Als LS specialist heb je zowel intern als extern een belangrijke rol om de verwachtingen en je stakeholders te managen. Dat kan betekenen dat je als specialist aanhaakt, nadenkt over operationele verbeteringen of de uitvoerende slagkracht bent.

Binnen de afdeling leverancier service staan de volgende werkzaamheden centraal; 1e-lijns vragen beantwoorden per e-mail en telefoon (hoofdtaak), operationele processen draaien, leverancier durven aanspreken op gedrag denk aan: (te laat leveren, verkeerd verzenden goederen), aanspreekpunt voor interne stakeholders en documentatie opstellen voor leverancier.

Doel van de functie is bijdragen aan het succes op het terrein van klanttevredenheid en relatiemanagement met leveranciers op de hiervoor relevante KPI’s.
Zodra jij laat zien bovenstaande onder de knie te hebben, zal jij mee gaan draaien in projecten en gaan sturen op performance van leveranciers. Denk aan: hoe zorgen we ervoor dat leveranciers tijdig leveren.

Wat neem je mee?

Voor de functie van als leveranciers service medewerker is het van belang dat je beschikt over:
- Minimaal Mbo niveau vier of Hbo werk en denkniveau;
- Ervaring met MS Office met name Excel;
- Goede (professionele) taalvaardigheid.

Wat wordt er geboden?

Wat biedt jouw nieuwe werkgever? - Salaris tussen de € 2.100 obv 40 uur; - Startdatum, per direct voor langere tijd; - 40 uur per week beschikbaar; - Mogelijkheid om te werken bij de tofste werkgever; - Komt terecht in een warm team; - Mogelijkheid om door te groeien; - Je krijgt de kans je te ontwikkelen op een nieuwe afdeling en hierbij ook verbetermogelijkheden aan te dragen.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 40.00
Regio UTRECHT

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.