Operations Officer (wheat/pules/rice)

Een internationale organisatie in het centrum van Rotterdam.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Als Operations Officer ben je verantwoordelijk voor de administratie, communicatie en monitoring en uitvoering van logistieke processen voor het Operations Pulses / Rice team. Je werkt op internationaal niveau en zorgt ervoor dat alle benodigde contractuele documentatie en regelingen in orde zijn voor tijdige levering van onze wereldwijde goederen. Naast de logistieke planning en uitvoering van Pulses / Rice zendingen (containerschepen en bulkschepen), behandel je ter plaatse vragen met betrekking tot logistieke processen. Wanneer zich problemen voordoen, moet u efficiënte en effectieve oplossingen bieden. Je behandelt regelmatig grote zendingen.

Goede communicatieve vaardigheden zijn cruciaal voor het onderhouden van duidelijke communicatielijnen met interne afdelingen (zoals Handel, Chartering en Financiën), collega's van onze internationale veldkantoren, maar ook externe derden en onze klanten. Tot je dagelijkse taken behoren het invoeren van logistieke informatie in ons systeem, het maken van reserveringen, het boeken van facturen, het aanstellen van vrachtsuperintendents, het contacteren van scheepsagenten en het grondig controleren van het goederencontract, evenals de voorwaarden van charterpartijen. Elke transactie is anders, dus nauwkeurige administratieve vaardigheden en een scherp oog voor detail zijn van vitaal belang. Tijdige presentatie van voorbereide documentatie (zoals cognossement en certificaten van oorsprong) zijn essentieel voor het completeren van het proces.

Wat neem je mee?

Voor deze functie zoeken we kandidaten met eerdere ervaring in de branche, op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Logistiek / Trade Execution. De ideale kandidaat moet ook een HBO-diploma in Logistiek Management of iets soortgelijks hebben.
- Minimaal enkele jaren relevante werkervaring in de logistiek, bij voorkeur met internationale bulkzendingen/containers;
- Sterke communicatieve vaardigheden met gevoel voor cultuurverschillen;
- Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
- Verantwoordelijkheidsgevoel en een flexibele instelling
- Een pro-actieve aanpak, het voorzien van potentiële problemen en het snel vinden van oplossingen wanneer deze zich voordoen;
- Een gretigheid om inzicht te krijgen in de werking van een complex commodity-bedrijf.
- Letter of credit-ervaring is een pré.

Wat wordt er geboden?

We zijn gevestigd in meer dan 35 landen en hebben wereldwijd meer dan 15.000 mensen in dienst. De functie waar je op solliciteert is onderdeel van onze afdeling Operations. Je werkt in een informeel en divers team en maakt deel uit van een internationale organisatie die je vaardigheden en expertise helpt ontwikkelen. Daarnaast bieden wij: - Een marktconform salaris; - Flexibele en aantrekkelijke pensioenregeling; - Een maandsalaris als vakantiegeld; - Werken in een kantoor in het centrum van Rotterdam, naast station Blaak.

Sollicitatieprocedure

Wil je meer weten over deze functie? Bel (010-7200867) of mail (info@u-bossuitzendbureau.nl) ons dan, we vertellen je graag meer!

Uren 40.00
Regio ROTTERDAM

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.