Arbeidsmarktonderzoeker

Deze organisatie is actief als een online platform op het gebied van werving en selectie in Nederland.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Ervaren arbeidsmarktonderzoeker die graag presenteert en schijft.Een vacature voor iemand die o.a. de werkloosheid, arbeidsparticipatie en ABU-cijfers op de voet volgt, over de ontwikkelingen speculeert en een beeld én mening heeft over de arbeidskrapte in Nederlandse/Europese sectoren en beroepen.

Je bent al jaren arbeidsmarktonderzoeker en hebt de behoefte aan andere prikkels, nieuwe uitdagingen, een levendige omgeving, verrassende data en frisse insights. Je wilt in je vakgebied blijven, vernieuwen, versnellen, vrijheid om je eigen onderwerpen te kiezen, elke dag gechallenged worden en tegelijkertijd ook je nieuwe collega’s iets leren en ze op een ander been zetten. Belangrijk: Wij doen niet aan aanbestedingen of uren schrijven. In die tijd had je leuke artikelen en eigen onderzoek kunnen doen om echte problemen op te lossen! Spreek dat je aan, dan is doorlezen echt de moeite, want wij zijn op zoek naar jou.

Elk jaar ondervragen we 125.000 personen in de Europese arbeidsmarkt op een zeer betrouwbare academische manier. Daarmee verzamelen we unieke data over het arbeidsmarktgedrag van werknemers en kandidaten. Deze combineren we met heel veel andere bronnen en maken deze toegankelijk voor onze klanten, api’s en voor jou!

We hebben misschien pas 2% van alle vragen beantwoord die met onze data kunnen worden beantwoord. Daar willen verandering in brengen. Onze klanten inspireren ons daarin, evenals maatschappelijke vraagstukken en onze eigen onderzoeksvragen met als doel om de arbeidsmarkt beter te laten functioneren. Omdat we totaal onafhankelijk zijn, kunnen we daarin ook een eigen onderbouwd geluid laten horen.

Om als organisatie continu beter te worden en als team te groeien, zoeken wij een ervaren arbeidsmarktonderzoeker of -analist die visie meebrengt op arbeidsmarktonderzoek en -analyse. Jouw expertise gekoppeld aan onze data, kennis en ervaring zou tot een verdere versnelling, innovatie en thought leadership van de organisatie moeten leiden. Daarin zul je veel kleine en grote analyses, publicaties, persberichten, rapporten en presentaties maken. Sommige kosten je een dagdeel, andere enkele weken. Het zijn er in ieder geval altijd meerdere tegelijkertijd zodat je je niet hoeft te vervelen. En doe je dat wel, verzin je gewoon je eigen opdrachten.
Jouw nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je snel doorhebt wat er op de markt en bij klanten speelt. Dit komt ook dat je graag naar events gaat, met klanten spreekt én zelf presentaties geeft of de pers te woord staat. Tussen de vraag uit de markt en de actualiteit weet jij een brug te slaan met de hoeveelheid informatie die we uit onze eigen en gekoppelde databronnen halen. Je bent (positief) kritisch op het werk van anderen en geeft adviezen hoe we dingen beter en slimmer kunnen doen. Je ziet de goede dingen (en leert ervan) en legt de vinger op de gevoelige plek, zodat de data, het onderzoek of anderen daar beter van worden. Je bent bekend met Excel, Powerpoint, SPSS of R.

Wat neem je mee?

Wat vragen we van jou?
* Afgeronde universitaire opleiding.
* Minimaal 5 jaar gewerkt als arbeidsmarktonderzoeker of -analist.
* Lekkere ‘pen’ en ‘stem’ om rapporten en publicaties te maken en te presenteren.
* Kan data goed analyseren, vertalen en achterhalen.
* Je bent van de inhoud, nieuwgierig, luistert graag en breed geïnteresseerd.
* Passie voor de arbeidsmarkt. Je luistert naar relevante podcasts, nieuwsbrieven en andere informatiebronnen.
* Spreekt/schrijft goed Engels.

Wat wordt er geboden?

Wat kunnen we je bieden? * Bovenal een leuke en ongedwongen werksfeer, waarin je kunt groeien, veel verantwoordelijk- en zelfstandigheid krijgt en veel flexibiliteit. * Één keer in de 6 weken een uitje met de collega’s (als je wilt), inclusief een reisje naar het buitenland van meerdere dagen. * Een omgeving waarin we hard werken tijdens werktijd, en vooral ook kunt zijn wie je bent tijdens en buiten kantoortijd. * Minimaal 32 uur of meer. * Salaris vanaf € 5.000 per maand obv 40-uur. Geen individuele bonus, want Intelligence Group is teamwork. * Alle onkosten worden vergoed, bescheiden pensioenregeling. * Geen auto, wel OV-kaart of kilometervergoeding. * Veel opleidingsmogelijkheden, bezoeken van veel events en klanten. * Optioneel: Seizoenkaart voor de Feyenoord vrouwen (of van een ander vrouwen team). * Gemiddeld 2 dagen per week in Rotterdam, zeker in het begin.

Sollicitatieprocedure

Wil je meer weten? We vertellen je graag alles onder het genot van een (digitale) kop koffie of thee.

Uren 40.00
Regio ROTTERDAM

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV-gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.